Betonvloer polijsten

Voor elke betonvloer oud of nieuwe een oplossing!

Met onze nieuwe machines voor vloerbewerkingsmethodes kunnen wij stofvrij uw nieuwe en oude betonnen vloer weer bijzonder sterk en duurzaam maken. Met behulp van de polijst machines en diamant blokken, schuren en polijsten wij uw nieuwe en oude betonvloer weer strak. Het beton mortel wat aan de bovenkant zit wordt soms een beetje verwijderd. Daardoor komt het sterkere onderliggende beton naar het oppervlakte. Dit proces maakt de vloer sterker en duurzamer. En de vloer krijgt hierdoor (indien gewenst) een bijzonder mooie glans!

 

Betonvloer polijsten

Wat is een betonvloer polijsten eigenlijk?

Bij het polijsten van een betonvloer zijn er schuurmachines die het bovenste oppervlak verdichten. Hierdoor is het mogenlijk om de vloer van een glanslaag te voorzien. Dit is mogenlijk door de natuurlijke hardheid van het beton. Een gepolijste betonvloer heeft geen naden of voegen waar vuil kan worden verzameld. De vloer is daarom makkenlijk te reinigen. Vanwege de tijdloze uitstraling past gepolijst beton in allerlei ruimtes.

Het polijsten gebeurt door twee tot drie keer met diamant te schuren die gebonden is aan een fijne kunststof. Eerst moet de betonvloer geschuurd worden met een grove korrel, daarna wordt het afgebouwd naar een steeds fijnere korrels. Dit verwijdert het bovenste laagje dat bestaat uit cementhuid. Onder de cementhuid ligt kwartszand dat veel harder is en er als een glans uitziet. De gepolijste betonvloer ziet er nu zeer fraai uit en is klaar om gecombineerd te worden met diverse interieur stijlen

De voordelen van een betonvloer polijsten:

  • Het polijsten is kosteneffectief en functioneel.
  • Geen last van stof.
  • Het ziet er strak uit en het is milieuvriendelijk.
  • Polijsten zorgt voor antikras en antislip.
  • Een gepolijste vloer is zeer brandveilig.
  • Eenvoudig te reinigen en een eindeloze levensduur.
  • Ideaal voor nieuwbouw als renovatie.
  • U profiteert van een geluiddichte vloer door een lager trilniveau.

Als u nog meer vragen heeft kunt u hier kijken: https://www.betonvloer.nu/kennisbank/

Interesse in een het polijsten? Neem dan contact op.